La Generalitat serà «inflexible» contra els atacs a joves migrants a Premià de Mar

Els Mossos han detingut dues persones i mantenen oberta la investigació sobre els fets d'aquest diumenge

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en roda de premsa.
La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en roda de premsa. | Govern
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:18h
Els fets de diumenge al vespre a Premià de Mar, quan un grup de persones va acostar-se a un pis en el qual resideixen joves immigrants per atacar-los, han generat un fort debat en les últimes hores. El Govern ha volgut assegurar públicament que serà "inflexible" davant  d'aquestes "actituds i actuacions". "És inacceptable que algú pretengui actuar pel seu propi compte", ha assenyalat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu d'aquest dimarts,

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes en relació amb l'atac a un habitatge ocupat per joves immigrants a Premià de Mar. Els detinguts tenen 32 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Premià i Mataró. Se'ls acusa de delictes d'atemptats, resistència i desobediència a agents de l'autoritat, desordres públics, danys, lesions i un delicte d'odi i discriminació.

La policia catalana va obrir ahir una investigació que va permetre identificar i detenir dos dels presumptes autors dels incidents. Les pesquises continuen obertes i no es descarten noves detencions. Els fets van succeir la nit del passat diumenge quan un grup de veïns es va concentrar davant un pis a la plaça del Doctor Ferran de Premià amb la intenció de fer fora un grup de joves que havia ocupat el pis. Un grup de veïns va accedir a l'interior del pis i va produir danys a l'immoble i lesions lleus a un dels ocupants.