Jordi Arasa, condemnat a dos anys i quatre mesos de presó pel desallotjament del 15-M

L'Audiència de Barcelona considera que l'inspector dels Mossos és culpable de dos delictes de lesions i el condemna també a una pena d'inhabilitació

Jordi Arasa en un operatiu per dissoldre una concentració al barri de Gràcia durant la pandèmia
Jordi Arasa en un operatiu per dissoldre una concentració al barri de Gràcia durant la pandèmia | Martí Urgell
09 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:53h
La secció tercera de l'Audiència de Barcelona ha condemnat el cap de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO) de Barcelona, l'inspector Jordi Arasa, pel desallotjament de l'acampada del 15-M el 27 de maig de 2011 a la plaça de Catalunya, tal com ha avançat La Directa i ha confirmat NacióDigital. El tribunal el considera culpable de dos delictes de lesions i, a més de la pena de presó, han ordenat la suspensió de sou i feina i la inhabilitació professional. La Generalitat haurà d'assumir els costos del judici. La sentència es pot recórrer en cassació al Tribunal Suprem.

A preguntes d'aquest diari, el Departament d'Interior recorda que "són fets del 2011", mostren "tot el respecte a les decisions judicials" i eviten aclarir si prendran cap mesura contra el comandament dels Mossos. "Quan la prenguem, si és el cas, l'anunciarem", han precisat fonts d'Interior. El Govern, en la roda de premsa del consell executiu, tampoc ha concretat què faran amb l'inspector. 

Arasa va ser jutjat el febrer, nou anys després dels fets. El desallotjament de la plaça Catalunya va deixar un centenar de ferits. L'acusació particular demanava per l'inspector fins a vuit any de presó, mentre que la Fiscalia en demanava dos. Arasa ja va ser condemnat el 2014 per pegar l'exdiputat de la CUP David Fernàndez en aquell mateix desallotjament. El jutjat penal el va absoldre el primera instància, però l'Audiència de Barcelona va rectificar la sentència i el va condemnar. La decisió va obrir la porta a cinc noves denúncies per part dels ferits d'aquella operació. 

Tot i estar encausat, i ara condemnat, Arasa va ser ascendit a mitjans de març al càrrec de cap de l'ARRO en el marc d'uns canvis que han afectat desenes d'inspectors dels Mossos. L'inspector ja va ser notícia fa pocs dies, en plena pandèmia, per l'actuació de l'ARRO en una manifestació al barri de Gràcia de Barcelona, que va acabar amb tensió i cops dels policies als manifestants.

Sentència Jordi Arasa by edicio naciodigital on Scribd