Collboni veu «encaminades» les negociacions per modificar el pressupost de Barcelona

El primer tinent d'alcaldia de la capital planteja un fons extraordinari de 90 milions d'euros per reactivar econòmicament la ciutat

05 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:37h
Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu
Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha expressat la seva confiança a poder tancar aviat un acord amb els grups de l'oposició per modificar el pressupost del consistori per al 2020. En la conferència "Propostes per la recuperació econòmica de la ciutat" organitzada per Intermèdia aquest divendres, Collboni ha assegurat que les negociacions estan "encaminades".

El líder del PSC a Barcelona ha plantejat un fons extraordinari de 90 milions d'euros, 30 dels quals es destinaran a la reactivació econòmica. Collboni ha xifrat en 240 milions d'euros la davallada d'ingressos de l'Ajuntament a causa de la crisi del coronavirus. "Volem redireccionar partides amb els diners disponibles", ha dit.

El primer tinent d'alcaldia ha insistit en la necessitat de "pressionar" l'Estat perquè autoritzi els ajuntaments sanejats a fer ús del superàvit pressupostari.

Collboni ha assegurat que les converses amb els grups municipals per tancar un acord "avancen positivament". "Espero que en les pròximes setmanes puguem tenir bones notícies", ha afirmat.

El primer tinent d'alcaldia ha reclamat adaptar el pressupost a la "realitat" i a la "nova conjuntura". "Hem de tenir capacitat de fer acords en un moment en què els ciutadans demanen solucions", ha conclòs. 


​​
​​​
​​​​
​​​​​
Arxivat a