Un miler de cotxes en la marxa lenta dels treballadors de Nissan contra el tancament de plantes

Els sindicats reclamen a la companyia que rectifiqui i acabaran la mobilització al consolat japonès

Centenars de cotxes participen en la marxa lenta
Centenars de cotxes participen en la marxa lenta | ACN
NacióDigital
04 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:13h
Un miler de vehicles participen aquest dijous al matí en la marxa lenta convocada pels sindicats amb representació a les plantes de Nissan a Catalunya, per protestar contra el tancament de plantes anunciat per la companyia. Els vehicles han sortit des de les plantes de la Zona Franca de Barcelona, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixa i es dirigeixen al consolat del Japó, a Les Corts.


Els treballadors continuen defensant que les plantes catalanes són rendibles per a la companyia i que el seu tancament seria més car que mantenir-les. 

El president del comitè d'empresa de Nissan a la Zona Franca, Juan Carlos Vicente, ha assegurat que els treballadors es continuaran manifestant fins que les administracions se sentin "prou pressionades" per aconseguir que la companyia es quedi.

En la marxa, també hi han participat taxistes d'Elite Taxi en solidaritat amb els treballadors de les plantes catalanes de Nissan.

Des que fa una setmana la direcció europea de Nissan va anunciar el tancament de les plantes a Catalunya per la seva baixa producció i com a fruit de repartiment dels mercats entre les altres marques de l'Aliança- Renault i Mitsubishi- els treballadors de la Zona Franca, Montcada i Sant Andreu han dut a terme diverses protestes. La decisió implicarà deixar sense feina uns 3.000 treballadors directes i més de 20.000 d'empreses auxiliars, segons els sindicats.

L'objectiu de la mobilització és que els barcelonins "vegin el problema i la quantitat de persones implicades" que "no es poden quedar al carrer" per les implicacions que tindria pel teixit industrial català, ha explicat Vicente.

"Nissan té una obligació social i laboral amb els treballadors, i també amb Catalunya i amb l'Estat, perquè ha rebut ajudes", ha recordat Vicente, que diu que el comitè d'empresa treballa amb la tessitura que Nissan continuï i que continuïn sent "constructors". "Si s'ha de revertir aquesta fàbrica cap a una altra tecnologia que ho diguin", ha afegit.

Concentració davant de Garrigues

Gairebé dues hores després de sortir de les plantes, les tres columnes de cotxes han confluït a l'avinguda Diagonal, des d'on es dirigeixen al consolat del Japó. Els treballadors s'han aturat davant del despatx d'advocats Garrigues, situat a la mateixa avinguda i que ha estat contractat per Nissan per gestionar el tancament. La seu estava protegida per diverses unitats antiavalots dels Mossos d'Esquadra.

Segons els treballadors, la concentració tenia la intenció de visibilitzar que el conflicte "té noms propis" a banda de les direccions de l'aliança i d'advertir als que col·laborin amb l'empresa japonesa que "aniran a per ells". "Si algun d'aquests pocavergonyes es pensaven que deixarien 20.000 famílies al carrer i no passaria res, estan molt equivocats. Això és només el principi", ha dit el representant de CCOO al comitè d'empresa, Miguel Ángel Boiza, davant de les portes del despatx.

"No podran dormir a la nit, els bufarem la nuca perquè vegin que això no serà fàcil. No pararem", ha afegit, una arenga a la qual els concentrats han respost amb crits de "La pròxima visita serà amb dinamita".
Arxivat a