Qui és la jutge del 8-M que fa anar de corcoll el govern del PSOE

Algunes pinzellades de la trajectòria de Carmen Rodríguez-Medel

Carmen Rodríguez-Medel, al Congrés
Carmen Rodríguez-Medel, al Congrés | Europa Press
04 de juny del 2020
Actualitzat a les 8:49h
Carmen Rodríguez-Medel és la jutgessa de Madrid, titular del jutjat d'instrucció número 51, que porta de corcoll el govern del PSOE i que, amb la petició d'un informe sobre el 8-M i el coronavirus, va provocar el cessament de Diego Pérez de los Cobos i una crisi entre el ministre Fernando Grande-Marlaska i la Guàrdia Civil.

Ella és d'una família de guàrdies civils i, com a jutgessa, va instruir el cas del màster fraudulent de Pablo Casado, que va quedar en no-res. També va passar per les seves mans la tesi de l'exministra Carme Montón i va imputar l'expresidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, pel cas del màster.

Com que Grande-Marlaska és un ministre que ho podria haver estat del PP, el nom de la jutgessa, que va optar a una plaça a l'Audiència Nacional, va circular en el seu moment com a directora general de la Guàrdia Civil.

Rodríguez-Medel havia estat, però, assessora de Rafael Catalá, ministre de Justícia amb Mariano Rajoy. I no era un perfil precisament independent. Al Congrés dels Diputats la recorden sempre al costat del ministre i discutint, quan calia, de forma acalorada amb diputats i periodistes.

Abans d'arribar a Madrid, la magistrada va treballar en dues investigacions contra la corrupció urbanística: des dels jutjats de Marbella va instruir la primera peça del cas Minutas, que va condemnar José María del Nido, i el mediàtic cas Malaya. 

Rodríguez-Medel  es va llicenciar a la Universitat Complutense de Madrid el 1995 i forma part de l'Associació Professional de la Magistratura, el col·lectiu majoritari de jutges, de tall conservador.
Vols que t'arribi El Despertador de NacióDigital cada matí al teu correu electrònic? Hi pots rebre notícies com aquesta
Fes clic aquí per rebre'l