El teletreball allarga la jornada laboral i impedeix desconnectar de la feina, segons una enquesta

Els catalans que han treballat a distància durant el confinament avalen la mesura per al futur, però assenyalen alguns limitacions de l'experiència d'aquests mesos

El teletreball està ben valorat pels enquestats, però té aspectes negatius.
El teletreball està ben valorat pels enquestats, però té aspectes negatius. | ISTOCK/Europa Press
29 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:45h
El teletreball és una mesura que s'ha d'impulsar, però provoca que es treballin més hores i que no es desconnecti de la feina. Així ho manifesten la majoria de catalans que han treballat a distància durant el confinament, segons una enquesta sobre usos del temps i el confinament feta pública aquest divendres pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO).

El sondeig, fet en línia entre el 4 i el 15 de maig, pregunta, en una escala de 0 al 10, diverses qüestions sobre el teletreball. Una clara majoria assenyala que permet conciliar millor amb les responsabilitat familiars i amb el temps personal o gestionar millor el temps, però un 55,3% admet, en major o menor mesura, que treballa més hores que abans i un 54,3%, que està tot el dia connectat a la feina -incloent les respostes entre el 6 i el 10 en nivell d'acord.

Sigui com sigui, un 26,6% creu que el teletreball pot ser un bona forma d'organització del temps, un 60,4% ho creu també però de forma compaginada amb el treball presencial, i un 11,8% n'és contrari. Aquesta mesura, en tot cas, té lleugerament més suport en els homes que en les dones.

Així mateix, un 86,5% dels enquestats creu que les reunions telemàtiques s'haurien d'incorporar com una eina més de treball habitual, mentre que un 10,9% ho rebutja. Les dones s'hi oposen en major mesura, ja que un 14,4% de les que ha teletreballat n'és contrària.

Pel que fa a les eines de treball a distància, només un 41,8% disposen d'un ordinador proporcionat per la feina i un 32,5%, d'un mòbil també de feina. Aquesta enquesta ha estat resposta per 3.560 persones, de les quals 1.065 han treballat des de casa durant el confinament, i és d'aquestes d'on han sortit els percentatges citats.