Colau insta Nissan a «revisar» el tancament de plantes

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, assegura que la decisió "pot sortir molt cara" a la companyia

Treballadors a les portes de la fàbrica de la Zona Franca
Treballadors a les portes de la fàbrica de la Zona Franca | ACN
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:05h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a Nissan que "revisi" la decisió de tancar les plantes a Barcelona i l'àrea metropolitana. Colau considera que la companya és a temps de repensar la decisió i ha reivindicat la trajectòria industrial de Barcelona i la voluntat d'"acompanyar" les empreses automobilístiques en la transició cap a la mobilitat sostenible.

L'alcaldessa ha assegurat que el consistori no es resigna davant la marxa de la multinacional i ha defensat que Nissan ha d'assumir la seva "responsabilitat" amb el territori i els treballadors. 

El govern municipal també ha reivindicat el treball conjunt amb totes les administracions per trobar "una sortida" a l'anunci de la companyia.

El primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que la decisió de tancar les plantes "pot sortir molt cara" a Nissan. El govern municipal es reunirà aquest dijous amb representants de la companyia per traslladar aquesta valoració. 

Colau i Collboni han evitat pronunciar-se sobre les propostes de nacionalitzar les plantes de Nissan que han posat sobre la taula des d'ERC i la CUP. El primer tinent d'alcaldia s'ha limitat a assegurar que qualsevol pla de viabilitat serà consensuat entre totes les administracions.

 

Arxivat a