Damm genera energia renovable a partir de la cervesa que retira dels bars i restaurants

Els més de 3,5 milions de litres de cervesa recuperats dels establiments de tot l'Estat es transformaran a la planta del Prat de Llobregat

Pla detall d'un barril
Pla detall d'un barril | Estrella Damm
NacióDigital
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:30h

Des de fa unes setmanes, Damm està retirant els barrils de cervesa que havien quedat començats als establiments de tots els seus clients d’hostaleria de tot l'Estat, substituint-los per barrils nous com una mesura de suport al sector en el moment de la seva reobertura.

La cervesera estima recuperar un total de més de 3,5 milions de litres de cervesa, un producte que, en línia amb la seva constant aposta per l’economia circular, transformarà en energia d’origen renovable a la seva fàbrica del Prat de Llobregat (el Baix Llobregat).

La cervesa que Damm està retirant dels establiments de restauració és transporta fins la fàbrica del Prat de Llobregat per a la seva transformació en energia d’origen 100% verda. La cervesa es diposita en uns tancs que contenen uns microorganismes específics que la digereixen, produint un gas d’origen biològic: biogàs.

Pla detall d'un barril Foto: Damm


Posteriorment, un cop separat, el biogàs es neteja i purifica, i s’utilitza com a combustible en una instal·lació de cogeneració que produeix electricitat 100% d’origen renovable.
 
Arxivat a