Montjuïc, l'avinguda Litoral i la Via Laietana, sense cotxes els caps de setmana fins al juliol

L'Ajuntament de Barcelona anuncia que es vetarà la circulació de vehicles a Gran de Gràcia, el passeig de Sant Joan, el carrer de Sants i Arizala

La Via Laietana de Barcelona
La Via Laietana de Barcelona | Martí Juanola
22 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:43h
L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que a partir d'aquest dissabte i fins al 28 de juny, durant els caps de setmana i els dies festius es tallarà el trànsit de vehicles a set espais de la ciutat: Montjuïc, l'avinguda Litoral, la Via Laietana, l'eix del passeig de Sant Joan i el carrer Pi i Maragall, el carrer Gran de Gràcia, Creu Coberta i el carrer de Sants i el conjunt dels carrers Arizala i Onze de Setembre.

La tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, ha anunciat la mesura aquest divendres en roda de premsa. Sanz ha assegurat que la mesura serà temporal i que una vegada acabi el termini s'estudiarà com es podrà seguir guanyant espai per als vianants. El veto als cotxes en aquests set espais suposa incorporar 12 kilòmetres exclusius per a vianants a la ciutat.

La prohibició de circular començarà els dissabtes a les nou del matí i acabarà els diumenges a les nou del vespre. També s'aplicarà l'1 i el 24 de juny, dies festius a Barcelona.

Els criteris amb què l'Ajuntament ha seleccionat les vies que es tallaran són, segons Sanz, l'afluència de vianants, la connexió amb espais d'oci i l'equilibri territorial entre tots els districtes de la ciutat. "Són opcions per moure's amb tranquil·litat i de forma segura a prop de casa", hadit la tinent d'alcaldia. 

L'arquitecte en cap de l'Ajuntament, Xavier Matilla, ha assegurat que el consistori ha previst rutes alternatives per als autobusos que circulen per aquestes vies i que no ho podran fer a partir d'ara els caps de setmana.

Sanz ha assegurat que l'aplicació d'aquesta mesura no exclou que es recuperi la iniciativa "Obrim carrers" un cop acabi la situació d'excepcionalitat a causa de l'epidèmia de coronavirus. En molts casos, els carrers on s'aplicaran els nous talls són els mateixos.
 
Mapa de carrers sense circulació de cotxes els caps de setmana. Autor: Ajuntament de Barcelona

La mesura es va estrenar el 2 de febrer, entre les cinc de la tarda i les nou de la nit, a Gran de Gràcia i la Via Laietana. El primer dissabte de març s'hi van sumar els carrers de Sants i Creu Coberta.Al carrer Aragó -de la Meridiana al carrer Tarragona- es va aplicar per primera vegada el primer diumenge de març.

 

Arxivat a