VÍDEO Les llàgrimes d'indignació d'un temporer de Lleida en explicar la seva dura experiència al camp

El portaveu de la campanya a favor de la regularització dels treballadors ha conversat amb l'actor Paco León

Paco León i Serigne Mamadou
Paco León i Serigne Mamadou | Instagram
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 8:14h
Emotiva i indignada conversa la que han tingut aquest dijous l'actor Paco León i Serigne Mamadou, temporer del camp de Lleida i portaveu de la campanya a favor de la regularització dels treballadors de la fruita que promou la plataforma "Casa Nostra. Casa Vostra".

En un directe a Instagram que s'ha fet aquest dijous a la tarda, Mamadou ha recordat els baixos sous que cobren i les males condicions de treball i de vida que pateixen molts temporers, i ha assegurat que molts empresaris del sector "estan jugant" amb els treballadors, que en aquesta època de l'any recullen cireres. El temporer no ha pogut contenir les llàgrimes mentre parlava de les dures situacions que han de viure ell i els seus companys.

Mamadou ha explicat els horaris dels temporers i els honoraris que cobren, que varien en funció de si el treballador té els papers o no. En aquest sentit ha apuntat que un temporer amb la seva situació regularitzada cobra cinc euros l'hora, mentre que un que no la tingui el salari per hora es redueix a dos o tres euros. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jornalero y portavoz de la campaña #regularizacionYa

A post shared by Paco Leon (@pacoleon) on