Els veïns del front marítim de Barcelona podran passejar i prendre el sol a la platja a partir de demà

La mesura es mantindrà com a mínim fins a aquest diumenge

Les platges de Barcelona també obriran per a ús recreatiu
Les platges de Barcelona també obriran per a ús recreatiu | Albert Alemany
19 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:29h
A partir d'aquest dimecres els veïns del front marítim de Barcelona podran anar a la platja per a usos recreatius i no només per a practicar esport, com passa fins ara. Així ho ha anunciat aquest dimarts el tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle. La mesura permetrà que veïns que visquin a una distància inferior a un kilòmetre de les platges de la ciutat hi puguin anar a passejar als horaris establerts.

Així, de 6 a 10 del matí podran anar a la platja esportistes de tota la ciutat -la pràctica esportiva no té límits de distància- i els veïns que hi vulguin anar a passejar. De les 11 a les 12 i de les set a les vuit de la tarda hi podran anar els majors de 70 anys i des de les 12 del migdia fins a les set de la tarda menors acompanyats d'un adult. Els esportistes federats podran fer ús de la platja entre les vuit del vespre i les onze de la nit.

Als horaris de passeig també serà possible prendre el sol però Batlle ha fet una crida a respectar la distància de seguretat i les mesures higièniques de prevenció. El bany recreatiu continuarà prohibit.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra faran tasques de vigilància i el tinent d'alcaldia a assegurat que es prioritzarà la informació i l'acompanyament. "Esperem no fer ús del règim sancionador, a no ser que es produeixin situacions molt escandaloses que posin en risc la salut", ha dit.

La mesura s'emmarca en el context de fase zero avançada que viu Barcelona i es mantindrà en aquests paràmetres almenys fins a aquest diumenge. L'Ajuntament i el Departament de Salut han demanat al govern espanyol que la ciutat passi a la fase 1 a parti de dilluns i això podria provocar modificacions en l'obertura de les platges la setmana que ve. 

 

Arxivat a