10 coses que potser no sabies de Díaz Ayuso

La controvertida presidenta de la Comunitat de Madrid, amb estudis de comunicació que la van portar a ser becària de FAES, encadena polèmiques en la gestió de la crisi sanitària

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Europa Press
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:57h
La polèmica entorn la seva estada en un aparthotel de luxe ha estat la darrera polèmica protagonitzada per Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid, convertida en heroïna de la dreta espanyola més recalcitrant, tot i que encara no fa un any que va fer-se amb el govern madrileny. 

Persona de confiança de Pablo Casado, Díaz Ayuso és un dels noms propis del partit i símbol de l'estratègia de "plaça Colón", l'aliança de dretes capitanejada pel PP, amb Ciutadans i Vox d'escuders, per configurar majories en diverses autonomies i municipis. Poc se sap, però, de la trajectòria de la dirigent madrilenya. Aquí en podeu trobar 10 dades, algunes de ben curioses. 

1. Quina va ser la primera incursió en política? Escriure una carta a l'aleshores president espanyol Felipe González per manifestar-li la seva preocupació pel planeta. Sembla que González li va contestar, però ella ja fa anys que ha perdut la carta.  

2. Quina formació acadèmica té? Ciències de la Comunicació, a la qual es va dedicar poc després d'entrar al PP. 

3. D'on li ve la relació amb Pablo Casado? Es van conèixer el 2005, quan l'avui líder del PP era el president de la branca juvenil del partit, Noves Generacions, que va utilitzar com la seva plataforma per escalar dins de l'organització. 

4. En quina institució va treballar com a becària? A la Fundació FAES, presidida per José María Aznar, com molts altres quadres dirigents del PP.

5. Quin episodi xoca amb el seu catolicisme conservador? Díaz Ayuso es va divorciar abans de començar la seva actual relació amb Jairo Alonso, un directiu del món de la comunicació.

6. Quina va ser la seva escola política? La maquinària política liderada per Esperanza Aguirre i la seva llarga etapa de govern a la Comunitat de Madrid, quan ella va entrar de diputada a l'Assemblea.

7. Quina responsabilitat ha negat haver exercit? Gestionar el perfil de Pecas, el gos d'Aguirre, a Twitter, que molts li han atribuït. Díaz Ayuso gestionava el perfil de l'expresidenta a les xarxes socials. 

8. Quina experiència política l'ha influït? Fer campanya electoral al País Basc al costat de María San Gil. Allí va conèixer Santiago Abascal, avui líder de Vox.

9. Qui ha estat el darrer suport que ha rebut? El de l'expresident Aznar, que aquesta setmana l'ha convidada a l'aula de lideratge de l'Institut Atlàntic, un fòrum que organitza. 

10. Què li enveja Aznar? L'expresident ha explicat que enveja de Díaz Ayuso l'odi que li tenen els "fills de Chávez", igual d'intens que l'odi que Chávez li tenia a ell, segons el president espanyol.