El Primavera Sound 2020, cancel·lat pel coronavirus

El festival se celebrarà a Barcelona del 2 al 6 de juny del 2021

Primavera Sound 2019
Primavera Sound 2019 | José M. Gutiérrez
NacióDigital
11 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:45h
El Festival Primavera Sound queda cancel·lat aquest 2020. Després de l'ajornament inicial pels efectes de la crisi del coronavirus, finalment l'edició d'aquest any ha quedat cancel·lada perquè no es podrien complir les mesures de seguretat en el marc del desconfinament. El festival barceloní tornarà el pròxim estiu del 2021, entre el 2 i el 6 de juny.

D'altra banda, la trobada professional vinculada al certamen, PrimaveraPro, es manté amb una edició digital al juliol. Segons ha informat el festival aquest dilluns, les entrades adquirides seran vàlides per la pròxima edició –amb "beneficis especials d'agraïment"-, per bé que també es podrà reclamar la seva devolució, a partir del 3 de juny. El mateix dia s'anunciaran els primers artistes pel festival del 2021, el cartell del qual "seguirà celebrant el 20è aniversari del festival".
 
"Avui el Primavera Sound comunica la decisió més difícil de la seva història". Amb aquestes paraules ha anunciat el seu ajornament fins al 2021 el festival musical català més massiu i internacional. El Primavera Sound, que s'hauria hagut de celebrar del 3 al 7 de juny, i que en un primer moment es va intentar salvar de la crisi del coronavirus amb el seu ajornament a finals d'agost, finalment ha optat per ajornar la celebració del seu vintè aniversari fins a l'any vinent, "per causa de força major".

Els organitzadors han aprofitat el comunicat per defensar que quan van anunciar el canvi de dates inicial (el 28 de març), ho van fer "sota supervisió i l'acord" de les autoritats locals i sanitàries "que aleshores validaven la celebració aquest any". Però l'evolució de la pandèmia i "la incertesa generada per les mesures de desescalada en relació amb els festivals" els han "oblidat" a ajornar-lo "per força major".

Entrades vàlides i devolució

Des del festival han clarificat que les entrades adquirides seran vàlides per al Primavera Sound 2021, tot i que els seus compradors tindran també l'opció de reclamar el seu reemborsament. L'operativa de retorn començarà a partir del 3 de juny, coincidint amb la data en què el festival preveu també anunciar ja els primers noms del seu 'nou' cartell, on espera comptar amb molts dels artistes que havien d'haver actuat enguany.

"El cartell seguirà celebrant el 20è aniversari" (...) "gràcies al compromís i esforç dels mateixos artistes, també molt afectats per la situació i que faran el possible per no perdre's aquesta cita", avança el festival. "No importa quan sigui, serà la nostra festa d'aniversari i la volem celebrar amb tots els que havíeu de venir".

Mentrestant, la trobada professional vinculada al festival, el PrimaveraPro, sí que es manté. Ho fa, però, reconvertint-se en una trobada "100% virtual", del 21 al 24 de juliol, amb l'objectiu específic d'abordar "els innombrables reptes que afronta el sector en aquest nou paradigma".


Arxivat a