Quim Torra, dos anys a Palau entre el Suprem i el coronavirus

El president compleix el segon aniversari a la Generalitat centrat en la resolució de la crisi sanitària, i pendent de què dictaminarà l'alt tribunal sobre la seva inhabilitació

El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest divendres a Palau.
El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest divendres a Palau. | Govern
10 de maig del 2020
Actualitzat el 11 de maig a les 18:16h
Si s'hagués complert el calendari previst, és probable que Quim Torra hagués celebrat el segon aniversari com a president -va ser investit el 14 de maig del 2018- amb la data fixada de les eleccions catalanes i preparant les maletes després del final abrupte de la legislatura. La crisi del coronavirus, però, ha alterat tots els calendaris i Torra es troba ara al capdavant de la resposta a un terratrèmol sense precedents en les últimes dècades.

Al mateix temps, el president viu pendent del seu futur judicial, marcat per si el Tribunal Suprem accepta -o no- el recurs contra la inhabilitació per la pancarta del llaç groc. Una circumstància que podria portar Catalunya a eleccions en un moment en què Torra descarta per complet uns nous comicis, almenys fins que no hagi encarrilat la sortida a la crisi sanitària i posat les bases de la recuperació.

Aquests són, en tot cas, els deu moments que han definit la seva presidència fins ara.

 


Arxivat a