I si Hitler hagués guanyat la guerra?

Llibres, novel·les, pel·lícules, sèries i videojocs han recreat una hipotètica victòria del nazisme i els seus efectes en la cadena de la història

Una imatge promocional de la sèrie «The Man in the High Castle»
Una imatge promocional de la sèrie «The Man in the High Castle» | Amazon Prime
08 de maig del 2020
Què hauria passat si en els moments clau de la Segona Guerra Mundial la balança s'hagués decantat cap al costat dels alemanys? Com hauria afrontat el món una derrota dels britànics a la Batalla d'Anglaterra o bé que haguessin perdut l'exèrcit exposat a les platges de Dunkerque? I si la Unió Soviètica no hagués derrotat els nazis a Stalingrad? Com seria ara el món si el Tercer Reich hagués evitat atacar els soviètics i s'hagués centrat en el front occidental? Els Estats Units, per exemple, van ser claus en el final del conflicte. Si no s'haguessin enrolat en el conflicte després de Pearl Harbor, què hauria passat? I si els haguessin foragitat de les platges de Normandia després de desmebarcar-hi?

La historiografia i la ficció han abordat totes aquestes suposicions, plantejant distopies d'un món en el qual el Tercer Reich podria haver durat, aquest cop sí, mil anys. Aquesta és la selecció que hem fet de les millors aportacions publicades en tots els àmbits.