Junqueras podrà sortir de la presó per treballar al monestir de Poblet

Les juntes de tractament de Lledoners i Mas d'Enric modifiquen l'aplicació de l'article 100.2 per al líder d'ERC, Raül Romeva i Carme Forcadell

Oriol Junqueras el primer dia que va sortir de la presó amb el 100.2
Oriol Junqueras el primer dia que va sortir de la presó amb el 100.2 | ACN
07 de maig del 2020
Actualitzat el 13 de maig a les 9:50h
Canvis en el 100.2 d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell. Tal com ha informat el Departament de Justícia, les juntes de tractament de les presons de Lledoners i Mas d'Enric han acordat modificar l'aplicació d'aquest article en els casos dels tres presos polítics d'ERC, als quals ja se'ls havia aplicat però que arran de la crisi del coronavirus no en podien gaudir. A partir d'ara, Junqueras podrà sortir de la presó quatre dies a la setmana durant dotze hores al dia per treballar al monestir de Poblet, segons informat El Nacional i han confirmat a NacióDigital fonts d'ERC.

El líder republicà feia classes fins abans de la crisi al campus Manresa de la Universitat de Vic. Amb motiu de la pandèmia, la universitat va tancar i no ha pogut tornar a sortir, com sí que han fet altres presos polítics com Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Jordi Cuixart, que s'han reincorporat a la feina que feien amb el 100.2. Al monestir de Poblet, Junqueras prepararà les classes per quan pugui tornar a fer-ne i, a més, farà tasques de recerca a l'arxiu.

Romeva, per la seva banda, podrà sortir també quatre dies a la setmana, en aquest cas durant deu hores. Fins ara, l'exconseller treballava en una entitat privada per avaluar els acords de pau de Bòsnia. En el cas de Forcadell, continuarà fent tasques de voluntariat durant tres dies a la setmana dotze hores al dia.