El govern de Colau rebaixa un 75% l'impost a les terrasses fins al desembre

L'Ajuntament de Barcelona permetrà als establiments ampliar l'espai per a terrasses per mantenir les taules actuals més espaiades

Corredors pel passeig de la Barceloneta a Barcelona, aquest dissabte
Corredors pel passeig de la Barceloneta a Barcelona, aquest dissabte | ACN
NacióDigital
06 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:34h
L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dimecres que rebaixarà la taxa de terrasses en un 75% i permetrà als restauradors ampliar-les per mantenir les taules actuals més espaiades. N'ha informat el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, a qui el Gremi de Restauració havia traslladat aquestes demandes.

La rebaixa de la taxa -que ara no es cobra- entrarà en vigència des del moment de finalització de l'estat d'alarma i es mantindria fins al 31 de desembre, quan es revisaria. L'Ajuntament deixarà d'ingressar a causa de la rebaixa prop de 7 milions d'euros. La mesura s'aplicarà via decret d'alcaldia i, a la pràctica, començarà tan bon punt es permeti als bars i restaurants de Barcelona reobrir, previst quan la ciutat entri en la fase 1 de desescalada.

A banda, també es vol facilitar que aquells locals que ara no disposin d'espai exterior puguin tenir alguna taula o barra fora. Segons dades de l'ajuntament, el 60% dels bars i restaurants de Barcelona disposen de terrassa, unes 5.500 en total. D'aquestes, el 70% tenen 4 taules o menys.

El consistori planteja que almenys 3 de cada 4 locals amb terrassa puguin mantenir el nombre de taules, que la resta es puguin redimensionar i que aquells que no en tenen puguin tenir durant els pròxims mesos una terrassa "d'un mínim". És a dir, que els que no tenen sortida a l'exterior puguin tenir-ne per ser viables, encara que sigui incorporant una barra o barril a la porta.

"La proposta el que planteja és ocupar nou espai que no sigui en vorera per poder mantenir les distàncies de seguretat ocupant més espai i mantenint les taules", ha dit la tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, que ha assegurat que la voluntat és que els vianants no perdin espai públic.

L'Ajuntament permetrà que tots els bars i restaurants es beneficiïn de la mesura, independentment de la seva forma jurídica, ingressos, mida o si es tracta d'un bar petit o d'una cadena de restaurants. "Els criteris són independentment de quina sigui la seva forma societària, la immensa majoria són autònoms i pimes però l'enfocament és de ciutat", ha defensat Collboni.



Arxivat a