Colau justifica els 200.000 euros del concert als balcons: «Té una complexitat tècnica important»

L'alcaldessa de Barcelona demana "disculpes" per si hi ha hagut un "error de comunicació" i està disposada a parlar amb els artistes que s'han retirat

Ada Colau, durant una compareixença
Ada Colau, durant una compareixença | ND
NacióDigital
02 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:36h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha justificat l'alt cost del concert als balcons "Barcelona, ens en sortirem" -200.000 euros- per la "capacitat tècnica i audiovisual molt potent" que requereix. En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio aquest dissabte al matí, Colau ha destacat que aquest concert no substituïa "les polítiques culturals de Barcelona".

D'altra banda, Colau s'ha mostrat "disposada" a parlar amb tots els artistes que s'han retirat del concert perquè participin en el projecte i ha demanat "disculpes" per "si hi ha hagut algun error de comunicació amb aquest acte tot recordant que finalment les productores El Terrat i Mediapro seran les que assumiran el cost

La rectificació arriba després que vuit artistes i bandes convidades hagin declinat participar-hi. Sílvia Pérez Cruz s'ha afegit a les baixes ja anunciades de Txarango, Sopa de Cabra, Clara Peya, Els Catarres, Stay Homas, Lildami i Suu.

Jo també em dono de baixa del concert “Barcelona, ens en sortirem” del dia 9 de maig.

— Sílvia Pérez Cruz (@Sperezcruz) May 2, 2020


"Estic trista perquè s'hagi creat aquesta polèmica per una iniciativa que és un homenatge a tota la ciutadania", ha explicat tot subratllant que no és "un concert en un terrat, sinó en diversos emplaçaments i amb una complexitat tècnica important".

Segons l'alcaldessa, "la cultura és un bé essencial de primera necessitat" i per aquesta raó el consistori "destinarà recursos al teixit cultural local".

En ser preguntada per la política de l'Ajuntament davant el primer dia en què es permet sortir al carrer a fer esport després de setmanes de confinament pel coronavirus, l'alcaldessa ha dit que confien en la ciutadania i la seva responsabilitat. "La gent té moltes ganes de sortir al carrer, però també està molt mentalitzada del que està en joc", ha reflexionat en veu alta.

L'oposició, crítica

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha sortit al pas de la polèmica qualificant la iniciativa de "personalista i frívola" i acusant el govern municipal de "menystenir" la cultura de base i els creadors.

Maragall també creu que el concert previst per al 9 de maig "confon espectacle i cultura" i "empobreix" la institució.
 
Maragall també ha avançat que els republicans demanaran explicacions sobre el procés de contractació d'El Terrat i Mediapro, mentre que Junts per Catalunya ja ha registrat una pregunta per escrit a l'executiu local exigint conèixer la quantitat de diners que el consistori s'havia compromès a pagar inicialment. "Tot i la rectificació de l’alcaldessa, i l’anunci del Govern que ja no destinarà cap euro públic al concert, mantenim que volem conèixer tots els detalls de l’expedient que s’havia obert", assegura Elsa Artadi.



Arxivat a