El PP apuja el to contra el govern de Sánchez i Iglesias: «Enfonsaran Espanya»

Els populars acusen l'executiu de "mentir" i de "fer el ridícul" en una nova sessió de control de xoc liderat per Pablo Casado

Pablo Casado, al Congrés en un ple
Pablo Casado, al Congrés en un ple | Congrés dels Diputats
29 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:00h
Lluny de donar cap treva, el PP apuja el to i la bel·ligerància contra el govern espanyol hores després que s'hagi anunciat com serà la desescalada. Els populars han acusat el president Pedro Sánchez de "mentir" els ciutadans i de "fer el ridícul" i han etzibat que, de la mà de Pablo Iglesias, "enfonsaran Espanya".

El xoc entre Pablo Casado i Sánchez ha estat d'alt voltatge. Durant la sessió de control al Congrés dels Diputats, de poc ha servit que el president emplacés al líder del PP a deixar la seva "posició intransigent". El dirigent popular l'ha acusat de mentir als ciutadans quan els va animar a participar a la manifestació del 8-M o als professionals sanitaris, que són "els més contagiats del món". Casado també l'ha acusat de promoure compres "fraudulentes a intermediaris socialistes" de material sanitari. "Com garantirà la desescalada si no sabem quants asimptomàtics aniran a prendre el vermut", ha deixat anar. 

El líder del PP també li ha preguntat per què no declara el dol nacional i si pensen demanar un rescat, o quan pagaran les prestacions d'ERTO a quatre milions de famílies que encara no han cobrat. "Per què no defensa el rei?", ha afegit en la seva bateria de preguntes.