coronavirus

Endesa destina 300.000 euros al Banc dels Aliments per la crisi del coronavirus

L'import es destinarà a l’aprovisionament de productes bàsics així com a la renovació d’infraestructures logístiques

per NacióDigital , 24 d'abril de 2020 a les 18:24 |
El Banc dels Aliments, clau en la crisi de la Covid-19 | Endesa
Endesa ha realitzat una donació de 300.000 al Banc dels Aliments per col·laborar en la seva tasca per fer front a la complicada situació econòmica de moltes famílies derivada de la crisi del coronavirus. Aquest import es destinarà a l’aprovisionament de productes bàsics així com a la renovació d’infraestructures logístiques per facilitar el seu repartiment.

Des de la irrupció de la Covid-19 els Bancs dels Aliments han hagut d’actuar amb celeritat per poder adaptar la seva operativa i  donar resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials. L’escenari postcoronavirus sembla indicar que a l’actual emergència sanitària seguirà una emergència social, en què moltes persones tindran dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.


Aquesta donació ha de servir per ajudar a aprovisionar els magatzems dels quatre Bancs dels Aliments catalans, que en aquest moment necessiten molta més quantitat de productes bàsics com llet, oli, llegums o conserves, però també els cal adquirir producte fresc d’alt valor nutritiu com ous o pollastre, entre d’altres. En una segona fase, quan es doni per conclòs el confinament, gràcies a aquesta donació d’Endesa, els quatre Bancs dels Aliments catalans podran adquirir vehicles elèctrics i híbrids que els permetran renovar la flota i apostar per una mobilitat més sostenible.

A més, Endesa ha engegat una campanya de donacions entre els seus empleats per tal que també puguin fer la seva aportació i contribuir a sumar aliments amb aquesta entitat.

En aquest sentit, Isabel Buesa, directora general d’Endesa a Catalunya, ha destacat que “proporcionar recursos econòmics a institucions i organitzacions socials per tal que puguin disposar de mitjans suficients amb els quals ampliar la seva tasca és un dels tres pilars del pla de responsabilitat pública de la companyia". 


Des de l’inici de l’estat d’alarma el passat 14 de març, els Bancs dels Aliments catalans han distribuït 3 milions de quilos d’aliments que han arribat a 220.000 persones a través de 700 entitats receptores. Un dels programes que s’ha reforçat és el del repartiment d’àpats cuinats per a persones en situació de vulnerabilitat extrema. Els Banc dels Aliments de Barcelona aprovisiona part dels productes i un cop cuinats els distribueix a menjadors socials a través de la seva xarxa logística.

Aquesta iniciativa forma part del pla de responsabilitat pública que la companyia ha posat en marxa –i en el qual continua treballant– per a dotar de material, serveis, equips i infraestructures en la lluita contra la Covid-19 per un valor total de 25 milions d'euros. 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació