L'Ajuntament de Barcelona s'ofereix per acollir menors no acompanyats dels camps de refugiats grecs

Els alcaldes de nou ciutats europees denuncien les condicions "deplorables" en què viuen els infants

El ple de Barcelona, en una imatge d'arxiu
El ple de Barcelona, en una imatge d'arxiu | ACN
NacióDigital
23 d'abril del 2020
Actualitzat a les 16:57h
Barcelona i nou ciutats europees més s'ofereixen per acollir menors no acompanyats dels camps de refugiats de Grècia. Així ho expressen els alcaldes i alcaldesses de les diferents ciutats en una carta conjunta dirigida a la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell Europeu, i enviada el 22 d'abril.

Lamenten les condicions "deplorables" en què es troben els refugiats que viuen en camps en illes de Grècia o a la frontera amb Turquia. "La crisi humanitària està empitjorant ràpidament, i Europa hauria d'actuar i ajudar", recullen. Els representants municipals han sortit així al pas de la crida feta pel president de l'Eurocambra, David Sassoli, que al març va demanar "solidaritat" amb els menors durant una visita a la zona.

Segons les últimes dades, recollides en la carta, hi ha al voltant de 5.500 menors no acompanyats. "Podem oferir a aquests infants el que ara necessiten de forma urgent: sortir d'allà, tenir una casa, estar segurs, tenir atenció sanitària i ser cuidats per persones dedicades", diuen els alcaldes.

A banda de Barcelona, signen la carta Ghent, Leipzig, Nuremberg i les ciutats holandeses d'Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Utrecht, Tilburg i Groningen. Totes formen part de la xarxa Eurocities.
Arxivat a