Catalunya supera els 9.000 morts per coronavirus des de l'inici de la pandèmia

Salut informa de 1.082 contagis nous aquest dimecres, es comptabilitzen 205 persones que han perdut la vida i un total de 82.523 casos possibles d'infecció de la Covid-19

22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 23:40h
Les dades de Salut d'aquest dilluns
Les dades de Salut d'aquest dilluns | ND

Catalunya supera el llindar dels 9.000 morts per coronavirus des de l'inici de la pandèmia al territori. Salut ha informat a última hora de la nit d'aquest dimecres que ja han mort un total de 9.050 persones per coronavirus, amb 205 defuncions comptabilitzades en les últimes 24 hores. El Govern va iniciar la setmana passada el recompte de defuncions a partir d'un nou mètode, incloent-hi les dades de les funeràries.

Pel que fa als morts en centres hospitalaris, Salut ha informat que han mort 5.290 des de l'inici de la pandèmia, que amb la resta de la xifra d'ahir, són 210. L'augment de les defuncions totals, descompensada en comparació amb les hospitalàries, mostra un recompte de tots aquells morts que no se sabia de manera clara si havien mort per coronavirus o no. Aquest desajust s'explica per la diferència en el ritme de recollides de dades d'un i un altre tipus.


El nombre de nous casos confirmats aquest dimecres de la Covid-19 és de 1.082 positius, una dada gairebé igual que la d'ahir, afegint-se a un total de 45.875 casos confirmats. D'altra banda, hi ha un total de 82.523 casos possibles d'infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas. A més, hi ha 50 persones menys greus ingressades que les dades d'ahir, escenificant un total de 1.008 pacients a les UCI catalanes.

Fins avui s'han produït un total de 24.787 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19. Aquesta xifra, comparada amb la d'ahir, situa amb un total de 1.474 altes des dels centres hospitalaris en les últimes 24 hores.



Casos a les residències

Des que va començar l'epidèmia de coronavirus són 2.568 les persones que han mort en residències de gent gran, segons dades del Departament de Salut. Des de dimecres, el departament utilitza dades obtingudes de les funeràries i classifica les morts a partir del lloc de defunció. Anteriorment, englobava les morts de residents en geriàtrics independentment d'on es produïssin, i a partir de dades facilitades per les mateixes residències.

A les residències catalanes, un total de 8.862 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 15.965 són casos sospitosos.