El PSC demana la dimissió de Pastor arran de la seva detenció i Albiol i Sabater ja es postulen

El batlle va conservar el càrrec en minoria el 2019 després de negar-se a facilitar l'alcaldia al candidat del PP o a la de Badalona Valenta, que van ser els més votats

Àlex Pastor saludant Albiol després de ser investit.
Àlex Pastor saludant Albiol després de ser investit. | ACN
22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:38h
Reacció immediata del PSC després de conèixer la detenció de l'alcalde de Badalona, Álex Pastor, en saltar-se el confinament "amb clars símptomes d'embriaguesa". El Partit Socialista ha informat que suspèn de militància Pastor i li demana la renúncia a tots els seus càrrecs públics. Per tant, la seva dimissió com a alcalde.

"Amb independència de la valoració positiva que ens mereix la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament de Badalona, considerem que els fets coneguts avui són incompatibles amb la militància socialista i l’exercici de qualsevol càrrec públic", afirma el partit a través d'un comunicat.

Xavier García Albiol ha reaccionat als fets pocs abans de la mitjanit. En una publicació a Twitter, el líder del PP a la quarta ciutat més poblada de Catalunya ha anunciat que aquest mateix dimecres iniciarà converses per tramitar una moció de censura. Els populars són el partit més votat de Badalona.
  Dolors Sabater també disposada

La presidenta del grup municipal Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater, s'ha mostrat disposada a liderar un nou govern municipal després de l'incident protagonitzat per Pastor. "Pel bé de la ciutat és hora d'un govern de concentració. Recuperem la proposta que ja vam fer: govern de concentració i nou lideratge", ha assegurat a través del seu compte de Twitter Dolors Sabater, que ja va ser alcaldessa de la ciutat del 2015 al 2018. Abans d'acabar el mandat va ser desplaçada precisament per una moció de censura guanyada pel PSC de Pastor amb el suport del PP d'Albiol.
 
L'exregidor de la CUP José Téllez ha donat a entendre en una piulada que els problemes de Pastor eren coneguts i que el PSC ho sabia, fet que explicaria la seva ràpida reacció. I Oriol Lladó, cap de files d'ERC, ha fet una crida a la "capacitat de generar consensos".
 
Alex Pastor va arribar per primer cop a l'alcaldia el 2018, després d'una moció de censura que va tenir el suport del PP i va conservar-la després de les municipals de 2019 gràcies al vot a la investidura de diversos grups municipals. Tot i guanyar Albiol les eleccions municipals amb claredat, finalment el PP va veure com la coalició Badalona Valenta, liderada per Sabater i integrada per Guanyem (marca impulsada per la CUP) i ERC, van acabar donant suport a la investidura del socialista Álex Pastor el juny del 2019 per barrar-li el pas.

El PSC havia accedit el 2018 a l'alcaldia a través d'una moció de censura de Sabater, que va comptar amb el suport dels populars, i Pastor va retenir el càrrec després d'haver-se enrocat en les negociacions. Junts per Catalunya i Badalona en Comú també van votar Pastor, mentre que Albiol va rebre els vots dels onze regidors populars. Pastor ha governat durant gairebé un any en minoria.

Pastor, detingut aquest dimarts

L'alcalde ha estat detingut aquest dimarts pels Mossos d'Esquadra després de saltar-se el confinament i negar-se a fer un control d'alcoholèmia. Fonts de grups municipals de l'Ajuntament de Badalona confirmen a NacióDigital que el consistori els ha comunicat la detenció de Pastor. El batlle socialista, segons indiquen diversos mitjans, conduïa el seu vehicle pel carrer del Consell de Cent de Barcelona amb clars símptomes d'embriaguesa quan la policia l'ha parat per realitzar-li el control.

Pastor ha estat detingut, segons apunta El País, per atemptar contra l'autoritat. El mateix diari citen fonts que expliquen que l'alcalde de Badalona hauria mossegat un dels agents que l'havia parat i identificat.

Els Mossos d'Esquadra encara no han confirmat la seva detenció però segons les fonts policials del diari espanyol, Pastor estava "visiblement alterat, proferint crits i propinant cops" en el moment de l'alto de la policia i posterior negativa de fer-se la prova d'alcoholèmia.