Catalunya comptabilitza 404 morts per coronavirus en les últimes 24 hores

Salut informa de 1.098 contagis nous aquest dimarts i un total de 77.311 casos possibles d'infecció de la Covid-19

21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 22:45h
Les dades de Salut d'aquest dilluns
Les dades de Salut d'aquest dilluns | ND

Noves dades de l'impacte del coronavirus a Catalunya. Salut ha informat a última hora de la nit que ja han mort un total de 8.845 persones per coronavirus des de l'arribada de la pandèmia, amb 404 defuncions comptabilitzades en les últimes 24 hores. El Govern va iniciar la setmana passada el recompte de defuncions a partir d'un nou mètode, incloent-hi les dades de les funeràries.

Pel que fa als morts en centres hospitalaris, Salut ha informat que han mort 5.080 des de l'inici de la pandèmia. L'augment de les defuncions totals, descompensada ahir en comparació amb les hospitalàries, mostra un recompte de tots aquells morts que no se sabia de manera clara si havien mort per coronavirus o no. Aquest desajust s'explica per la diferència en el ritme de recollides de dades d'un i un altre tipus.

El nombre de nous casos confirmats de la Covid-19 és de 1.098 positius, una dada lleugerament més alta que ahir, afegint-se a un total de 44.793 casos confirmats. D'altra banda, hi ha un total de 77.311 casos possibles d'infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

altes des dels centres hospitalaris en les últimes 24 hores.


Casos a les residències

Des que va començar l'epidèmia de coronavirus són 2.494 les persones que han mort en residències de gent gran, segons dades del Departament de Salut, 60 en les últimes 24 hores. Des de dimecres, el departament utilitza dades obtingudes de les funeràries i classifica les morts a partir del lloc de defunció. Anteriorment, englobava les morts de residents en geriàtrics independentment d'on es produïssin, i a partir de dades facilitades per les mateixes residències.

A les residències catalanes, un total de 8.306 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 14.041 són casos sospitosos.