VÍDEO L'emocionant primera trobada entre un nadó prematur i els seus pares confinats

Dues infermeres de l'Hospital Clínic han dut la criatura a casa dels seus progenitors, aïllats pel confinament del coronavirus

NacióDigital
21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:45h

El coronavirus no atura la vida i el confinament no impedeix la celebració dels parts, una de les branques més essencials que han mantingut els hospitals i els centres sanitaris. En aquest escenari, les infermeres de neonatologia de la Maternitat de l'Hospital Clínic han pogut retornar a casa un nadó nascut de manera prematura.

En unes imatges que han distribuït des del Departament de Salut, la criatura ha pogut retrobar-se amb els seus pares, que es trobaven aïllats pel confinament de la Covid-19. El nadó havia nascut feia un mes i es trobava en observació hospitalària per haver nascut de manera prematura. 

El primer naixement a Catalunya d'una mare contagiada per coronavirus

Aquest dilluns ha nascut a l'Hospital de Sant Pau la Daniela, la primera nena d'una mare contagiada de coronavirus. Ha pesat tres quilos 800 i està sana, sense ni rastre de la Covid-19. El part va ser per cessaria, però per raons clíniques, tal com ha explicat TV3. La mare es troba aïllada amb la família en una habitació, i pot continuar fent lactància materna, els beneficis de la qual superen els riscos si es fa amb les precaucions necessàries. 

D'acord amb les investigacions fetes fins ara no hi ha proves que les dones embarassades tinguin més risc de tenir símptomes lleus o complicacions si s'infecten per coronavirus. Tampoc hi ha cap evidència que la malaltia doni un pitjor pronòstic en la gestació ni que passi al nadó a través de la placenta. És cert, però, que la situació actual d'alerta sanitària augmenta l'angoixa de la mare. 



Arxivat a