coronavirus

La Generalitat forma treballadors per a les residències de gent gran

Els cursos, que duren entre 10 i 15 hores i es fan a través d'una plataforma virtual, garantiran que els inscrits desenvolupin la seva feina amb rigor i professionalitat

per NacióDigital , 18 d'abril de 2020 a les 11:03 |
Una treballadora d'una residència mirant per la finestra | ACN
El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC), conjuntament amb la Unió Consorci Formació, han posat en marxa una plataforma virtual per formar en línia els treballadors que s'incorporaran a les residències de gent gran per cobrir les baixes que s'han produït entre el personal afectat per la Covid-19. 

Segons un comunicat del SOC, els cursos, d'entre 10 i 15 hores, garantiran que desenvolupin la seva feina amb rigor i professionalitat. Fins ara ja s'hi han inscrit 290 persones, el 75% de les quals són dones. La formació inclou un mòdul motivacional que vol ajudar-los a visualitzar el valor que aquesta feina té tant per ajudar a superar la crisi com per donar suport als avis.


Des del SOC i el CFCC es considera prioritari garantir que aquestes persones rebin una qualificació bàsica per a l'atenció assistencial i un suport constant en la seva incorporació a la feina. Els inscrits reben formació sobre rentat de mans i mesures de protecció, cura i higiene, acompanyament en els moviments a persones amb baixa mobilitat, ajuda per menjar i d'altres procediments relatius a les activitats de la vida diària de la gent gran de les residències.

4 de cada 10, desocupades


Actualment hi ha 290 persones inscrites a l'aula virtual, el 70% de les quals ja té experiència prèvia en la cura de les persones grans i 4 de cada 10 són persones desocupades. A més, el 75% són dones.

La inscripció a l'Aula Virtual d'Atenció a les persones Grans es fa a través d'un enllaç al qual es pot accedir des de l'ordinador o el telèfon mòbil. 


La formació va a càrrec dels professionals d'Unió Consorci Formació (UCF), entitat formativa oficial de la Unió Catalana d'Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, amb àmplia experiència en aquest terreny. A banda dels seus formadors i tutors, la UCF cedeix la seva plataforma i els continguts de manera gratuïta.

Metges sense Fronteres hi col·labora

L'organització Metges sense Fronteres també posa a disposició del personal que treballa a les residències de gent gran diversos mòduls específics formatius a través de la seva plataforma en línia. Aquests mòduls permeten ampliar i actualitzar coneixements sobretot en l'àmbit de la salut, com per exemple la correcta utilització dels Equips de Protecció Individual (EPI) o l'ús de les mascaretes.
 
 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació