A Catalunya ja han mort per coronavirus 7.097 persones

El nou mètode de recompte de Salut, que inclou dades de funeràries, duplica la xifra de víctimes; 1.810 ancians han mort en residències

15 d'abril del 2020
Actualitzat el 16 d'abril a les 10:39h
Les dades de Salut d'aquest dimecres en centres hospitalaris
Les dades de Salut d'aquest dimecres en centres hospitalaris | ND

El Departament de Salut ha informat aquest dimecres a última hora de la nit que a Catalunya ja han mort 7.097 persones per coronavirus des de l'inici de la pandèmia. El Govern ha iniciat el recompte de defuncions a partir d'un nou mètode, incloent-hi les dades de les funeràries. El departament detalla: 3.855 persones en centres hospitalaris, 1810 han mort a una residència, 62 a un centre sociosanitari i 456 al domicili. Salut determina que 914 morts per coronavirus són casos no classificables per manca d’informació.

Les dades diàries, de dimarts a dimecres, situen en 99 les defuncions als hospitals en les últimes 24 hores i en 2.870 els nous contagis. Fins ara hi ha hagut un total de 39.375 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 17.297 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.






Casos possibles, nova dada

Salut ha informat un total de 55.457 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Casos a les residències

Des que va començar l'epidèmia de coronavirus són 1.810 les persones que han mort en residències de gent gran, segons dades del Departament de Salut. Per primera vegada el departament utilitza dades obtingudes de les funeràries i classifica les morts a partir del lloc de defunció. Fins ara, englobava les morts de residents en geriàtrics independentment d'on es produïssin i a partir de dades facilitades per les mateixes residències.

A les residències catalanes, un total de 5.229 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 7.069 són casos sospitosos. A més, 5.755 professionals de geriàtrics han donat positiu en la prova de la Covid-19.