Foment reclama més seguretat laboral a la feina

La patronal demana que es garanteixi la seguretat jurídica a les empreses i considera essencial poder fer tests al personal que va a treballar

Un treballador de l'empresa Carmelo,a Sant Martí de Tous.
Un treballador de l'empresa Carmelo,a Sant Martí de Tous. | ACN
15 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:29h
La patronal Foment del Treball ha reclamat a les administracions públiques que proporcionin equips de protecció (EPI) per als treballadors i que a les empreses que en dispsoen no se'ls dificulti el seu ús. Foment demana també que es puguin fer tests als treballadors per saber si estan contagiats.

Segons l'entitat, en moltes petites i mitjanes empreses  hi ha dificultat per disposar d'equips. Per Foment, és fonamental que es puguin fer tests als treballadors per conèixer si estan contagiats i, en aquest cas, no acudeixin al seu lloc de treball. I en el cas de no estar contagiats, perquè no estiguin en quarantena durant 14 dies de baixa per incapacitat temporal sense anar a treballar.

Foment considera essencial en aquests moments la suma d'esforços per dotar de seguretat jurídica als empresaris i alhora protecció quant a la seguretat i salut laboral dels seus treballadors. L'entitat empresarial ha recordat que cal tenir en compte el document de recomanacions consensuat entre el departament d'Economia i Hisenda, els d'Interior, Salut, Territori i Sostenibilitat, Treball, Afers Socials i Famílies i Empresa i Coneixement, Foment del Treball, la Pimec i els sindicats en el marc del Consell de Relacions Laborals de Catalunya.