Rosa Peral i Albert López, condemnats a 25 i 20 anys de presó pel crim de la Guàrdia Urbana

El jutge considera provat que van planificar i executar un pla per matar l'agent Pedro Rodríguez

Els acusats del crim de la Guàrdia Urbana, en una de les sessions finals.
Els acusats del crim de la Guàrdia Urbana, en una de les sessions finals. | ACN
15 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:37h
L'Audiència de Barcelona ha condemnat Rosa Peral i Albert López a 25 i 20 anys de presó en considerar-los culpables d'assassinat amb traïdoria per la mort de l'agent Pedro Rodríguez, en el que es coneix com el crim de la Guàrdia Urbana. El jutge considera provat que van planificar i executar un pla per matar la víctima, parella de Peral, en qui recau una condemna més llarga per l'agreujant de parentesc.

El judici amb jurat popular per esclarir el cas del cadàver calcinat que es va trobar en un turisme cremat el maig del 2017 al Pantà de Foix va constar de 26 sessions en vista pública durant un mes i mig en què van intervenir 57 testimonis, 38 perits i 15 forenses. Les últimes sessions es van accelerar en motiu del coronavirus.

El judici en 10 moments 

Relacions amoroses, enveges, mentides i odis han estat els ingredients del crim de la Guàrdia Urbana, una trama que ja forma part de la història de la crònica negra catalana i que aquesta setmana ha arribat al final. Durant el judici, que va començar el 3 de febrer i s'ha hagut d'acabar de manera precipitada per la crisi del coronavirus, han passat per la sala de l'Audiència de Barcelona amics, familiars, exparelles, preses i agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos relacionats amb el complex univers de Rosa Peral i Albert López, els dos acusats d'haver mort Pedro Rodríguez.

Repassem a continuació els deu moments més destacats del judici: