Padrins a domicili

El repartiment de mones donen aire a les pastisseries i les videotrucades amb els fillols endolceixen l'aïllament

per Clara Virgili, 13 d'abril de 2020 a les 07:00 |
La Lia fa una videtrucada amb el seu padrí en rebre la mona | Aida Moral
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Truquen a la porta i la Lia pregunta qui deu ser. Feia dies que no sonava el timbre de casa. La sorpresa arriba en forma de pastís. "Porten la mona!". L'emoció i la il·lusió il·luminen la seva cara. El padrí ha complert puntualment i li ha fet arribar el regal més dolç. De seguida una videotrucada serveix per intercanviar impressions i perquè la fillola li ensenyi com és el pastís que li ha regalat perquè, de fet, ell no l'havia vist abans; l'havia encarregat a distància. 

El coronavirus i el confinament han transformat la Pasqua, però no la seva essència. Padrins i fillols no volien quedar-se sense celebrar-la, i molts forners i pastissers han reorganitzat els seus negocis per poder oferir un servei a domicili que han hagut de muntar a la velocitat de la llum. "Inicialment pensàvem que no es faria res i no vam preveure ni tan sols tenir matèria primera. Una setmana abans vam decidir fer el tema a domicili i finalment ens ha desbordat", explica en Jordi Morera forner de l'Espiga d'Or de Vilanova i la Geltrú i divulgador.


Confinats, però amb mona

Els forns i pastisseries estan oberts, com a servei essencial que són, però la facturació ha caigut en picat. Tot el que serveixen al sector de la restauració ha quedat aturat, i els establiments que tenen zona de degustació i cafeteria també han hagut de tancar-la. Els queda només la venda a la botiga i per a alguns, com l'Espiga d'Or, les mones a domicili han donat una mica d'aire al negoci. "Hem aconseguit no fer fora a ningú", afirma Morera. La clau, explica, han estat les xarxes socials, que els han permès anunciar i promocionar la disponibilitat de mones a domicili en temps rècord.


"Ens ha sorprès", assegura. En el seu cas, han elaborat aproximadament un 70% de les peces que fan normalment, tot i que si el que es compara és la facturació, ronda el 50% respecte anys anteriors. "Hem notat molt que la gent prefereix peces més petites. Aquest any, el rotllo de quatre ous és el rei amb molta diferència".

I així és com molts padrins no han volgut deixar els seus fillols sense mona, un gest molt agraït pels infants que continuen tancats des de fa un mes i sense encara cap horitzó clar de retorn a la normalitat. 

 

La Jana rep la mona a casa Foto: Aida Moral















 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació