Caiguda d'ingressos de 200 milions d'euros a l'Ajuntament de Barcelona

Ada Colau avisa que caldrà "reajustar" la despesa municipal a causa de la crisi del coronavirus

Colau, en una imatge d'arxiu
Colau, en una imatge d'arxiu | Europa Press
NacióDigital
09 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:02h
L'Ajuntament de Barcelona calcula que la crisi del coronavirus suposarà una caiguda dels ingressos a les arques municipals de 200 milions d'euros. Es tracta d'un primer càlcul del consistori que avui ha fet públic l'alcaldessa, Ada Colau, en una entrevista a Betevé.

Amb els números a la mà, Colau ha avisat que caldrà "reajustar" la despesa de l'Ajuntament i el "marc financer" municipal i ha evitat pronunciar-se sobre possibles retallades pressupostàries.

Precisament l'alcaldessa ha fet referència als pressupostos del 2020, aprovats abans de l'epidèmia amb els vots de Barcelona en Comú, PSC, ERC i Junts per Catalunya i ha assegurat que l'escenari econòmic ha canviat des d'aleshores.

Pel que fa a pèrdues específiques, Colau ha xifrat en 40 milions d'euros els diners que l'Ajuntament ha deixat d'ingressar en concepte de taxa turística.

Colau també ha defensat la gestió econòmica feta per l'Ajuntament i l'increment de partides pressupostàries per a serveis socials. L'alcaldessa ha assegurat que le consistori ha destinat 10 milions d'euros a ajudes socials i ha previst que la xifra augmentarà.





Arxivat a