El PDECat i el PNB estrenyen llaços en plena crisi sanitària

David Bonvehí i Andoni Ortuzar, presidents de les dues formacions, es reuniran de forma telemàtica cada quinze dies per abordar la situació i aposten per mantenir el confinament

07 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:27h
David Bonvehí i Andoni Ortuzar, en roda de premsa
David Bonvehí i Andoni Ortuzar, en roda de premsa | PDECat
El PDECat i el PNB reprenen a ple rendiment una relació estreta que va quedar tocada durant els dies més tensos de la tardor del 2017, tal com es va constatar en unes eleccions europees, les de l'any passat, quan les dues formacions van concórrer separades després de convocatòries amb participació conjunta al Parlament Europeu. La crisi sanitària ha fet estrènyer els llaços entre nacionalistes catalans i bascos, que es reuniran cada quinze dies per via telemàtica, segons ha informat el PDECat.

D'acord amb la situació i del seu abast global, Andoni Ortuzar i David Bonvehí han establert que cada 15 dies es reuniran telemàticament per abordar experiències municipals davant aquesta crisi i també experiències en innovació i polítiques econòmiques i socials", apunta la formació en un comunicat. Els presidents de tots dos partits, per tant, tindran cites quinzenals per abordar la crisi sanitària i les seves conseqüències.

En la trobada que han celebrat aquest dilluns, i malgrat que les dades tant a Catalunya com a Euskadi permeten un "prudent optimisme", tant Bonvehí com Ortuzar han considerat que el millor és "continuar amb el confinament. Cal anar "anticipant futurs escenaris", això sí, que condueixin a una gradual recuperació de l'activitat econòmica, "partint sempre de la seguretat de les i els treballadors", segons el comunicat del PDECat.