La humil i sorprenent desinfecció del parc de Bombers de Manresa

El coronavirus obliga a prendre mesures a les instal·lacions del Bages

01 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:57h

El parc de Bombers de Manresa, en una foto d'arxiu. Foto: NacióDigital


A molts centres de treball s'han detectat casos de coronavirus. És el que va passar fa uns dies al parc de Bombers de Manresa. Un d'ells es va posar malalt i els altres es van anar aïllant.

Es va explicar que el parc es desinfectaria el diumenge abans de reobrir-lo. Però qui ho va fer? Doncs la persona que fa habitualment la neteja. Tota sola, sense formació especifica, sense mitjans suficients, i que cada dia està en contacte diari i permanent amb tot el personal de tots els torns.

Dilluns ella tampoc va anar a treballar ja. Per llogar-hi cadires.

La treballadora, de l'empresa Deyse, sense formació especifica, sense mitjans suficients, i en contacte diari i permanent amb tot el personal de tots els torns, inclòs el bomber emmalaltit, va netejar l'equipament sola -el parc estava tancat-, durant cinc hores i, ja a la tarda, neguitosa per la situació que va viure, va agafar la baixa, segons han explicat els sindicats a NacióDigital.

Cal tenir en compte que el bomber que va donar positiu per coronavirus divendres passat, i a conseqüència del qual es va tancar el parc tot el cap de setmana, es troba actualment ingressat a l'UCI. Tot el seu torn de treball, amb la quinzena de companys que hi van tenir contacte, van ser confinats a casa, excepte la treballadora de la neteja, que no només no va ser confinada, sinó que va rebre l'ordre de netejar les instal·lacions, sense mitjans, sense formació, i amb elements de protecció individual insuficients.
 
Vols que t'arribi El Despertador de NacióDigital cada matí al teu correu electrònic? Hi pots trobar notícies com aquesta
Fes clic aquí per rebre'l