El TSJC ajorna sense data el judici a la mesa del Parlament

La vista oral havia de començar el 23 d'abril però el tribunal creu que la "incertesa" del moment aconsella suspendre la vista i fixar un altre dia un cop es normalitzi la situaicó

Els membres sobiranistes de la mesa del Parlament de la passada legislatura, en una imatge d'arxiu
Els membres sobiranistes de la mesa del Parlament de la passada legislatura, en una imatge d'arxiu | ACN
31 de març del 2020
Actualitzat a les 15:05h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit ajornar sense data el judici contra la mesa del Parlament i Mireia Boya per la crisi del coronavirus. La vista oral, que ja va ser ajornada una primera vegada a finals de l'any passat, havia de començar a partir del 23 d'abril però el tribunal considera que la "incertesa" sobre quina pot ser la situació aquell dia aconsella suspendre la vista i decidir un nou dia un cop la situació es normalitzi. 

No és l'únic judici contra el procés que s'ha vist afectat per la crisi del coronavirus. El judici contra els Mossos i l'excúpula d'Interior era el que estava més avançat i encarava ja les seves últimes sessions. Faltaven les conclusions definitives de la Fiscalia -on previsiblement havia de rebaixar l'acusació de rebel·lió a sedició- i les conclusions de les defenses, que no havien de canviar gaire respecte al principi del judici.

En un primer moment, es va optar per fer la sessió per videoconferència, sense presència de les parts a l'Audiència Nacional, però finalment, amb l'expansió del coronavirus a la Comunitat de Madrid, es va optar per suspendre el procediment fins que la situació torni a la normalitat, un horitzó ara per ara llunyà.

Qui també està a l'expectativa de saber què passa és la sindicatura de l'1-O. El seu judici ha de començar el 27 d'abril al jutjat penal 11, però fons de la seva defensa creuen que s'acabarà suspenent. En aquests moments, segons expliquen aquestes fonts a NacióDigital, no consta que s'hagin enviat citacions als testimonis, un tràmit que ja s'hauria d'estar fent.

De la mateixa manera, el Suprem havia de començar a estudiar en les pròximes setmanes el recurs de cassació del president Torra, però tot ha quedat aturat. "El Suprem ho té tot paralitzat", confirmen fonts de l'alt tribunal a aquest diari. La decisió sobre Torra és especialment transcendent, ara que el president ha de pilotar, confinat a la Casa dels Canonges pel seu positiu per coronavirus, la resposta de la Generalitat a la crisi que afecta de manera especialment dura Catalunya.