Torra reivindica com a propi el confinament total de Sánchez

El cap de l'executiu ha agraït al president espanyol la seva decisió per frenar la pandèmia

Quim Torra al seu missatge des de les Cases dels Canonges
Quim Torra al seu missatge des de les Cases dels Canonges | ND
28 de març del 2020
Actualitzat a les 21:45h
Un confinament total que du segell català. És la idea que, en un missatge institucional des de les Cases dels Canonges, on encara està aïllat, ha volgut transmetre el president Quim Torra després de l'anunci de Pedro Sánchez. "Vull agrair que hagi escoltat totalment les demandes de Catalunya i aquesta lluita per l'esperança i per la vida", ha dit.

Torra ha dit que la suspensió d'anar a la feina en activitats no essencials que diumenge aprovarà el consell de ministres és "una bona noticia, que celebro" i ha afirmat que el seu govern es deu "al benestar de la gent" i per això entenia que era "necessària" la mesura.
 
En el terreny més polític, i fent notar la pugna amb l'executiu espanyol dels darrers dies, ha recordat que si ara es decreta confinament total és "perquè fins ara no existia". I ha avisat que la reivindicació no es quedarà al calaix: "Ara estem a l'espera de mesures econòmiques i socials, no pot haver-hi límits al suport als treballadors i a les empreses", ha afirmat. Diumenge hi ha conferència de presidents autonòmics amb Sánchez.

Torra ha afirmat que Catalunya és "un país fet contra corrent i contra pronòstic" i ara es demostrarà "com som de nou" quedant-se a casa.

A banda de Torra també s'han felicitat de la decisió de Sánchez els dirigents d'ERC Pere Aragonès, vicepresident del Govern, i la secretària general del partit, Marta Rovira. En la mateixa línia s'ha expressat l'expresident Carles Puigdemont, també des de l'exili.