50 propostes de joc per a infants confinats

Marta González, educadora infantil, ofereix a NacióDigital un ampli llistat d'idees

01 d'abril del 2020
Actualitzat el 16 d'abril del 2021 a les 14:45h
Un nen jugant amb instruments musicals
Un nen jugant amb instruments musicals | Pixabay
Tercera setmana. El confinament s'allarga i no se n'albira la fi. Encara menys per als infants, que van ser els primers en quedar reclosos a casa i tot apunta que seran els últims a recuperar la normalitat per la sospita de ser grans propagadors del virus.

Passen els dies i estem cansats d'estar en un mateix espai malgrat els esforços per fer que cada dia sigui una mica diferent per trencar la monotonia. Tot plegat és normal, hem d'entendre-ho i, sobretot, entendre els més petits que, a vegades, no tenen prou recursos per expressar-ho. 

Però si hi ha alguna recepta que pot fer més lleuger i amè el dia a dia és el joc. "Cada família l'ha de fer al seu gust i al seu moment", recomana a NacióDigital l'educadora infantil i especialista en educació emocional, Marta González. "No hi ha d'haver horaris en el joc, podem fer propostes però deixem també espai per al silenci, l'avorriment i el joc lliure", afegeix. 

Jugar és molt important en el desenvolupament de l’infant. I més encara si ho fem en família. El joc l'empeny a explorar, descobrir, conèixer, experimentar, assajar i interactuar amb objectes i persones del nostre entorn, posant en marxa habilitats i capacitats que ja estan adquirides i desenvolupant-ne de noves. "Jugar no és perdre el temps, significa activar un munt de capacitats que els porten a l'aprenentatge continu i, encara més important, per a tota la vida", explica González. 

L'educadora infantil proposa "observar i escoltar" els interessos i les motivacions dels nostres fills per poder suggerir propostes, jocs, activitats,..."L'objectiu ha d'estar enfocat a ells no en el que nosaltres creiem que han d'aprendre", apunta. "També és important deixar moments pel joc lliure que neix de l'interior de l'infant", explica. 

Aquí teniu, doncs, un llistat extens de propostes de joc que l'educadora ha preparat per als lectors de NacióDigital