Pagar una quota sense tenir cap ingrés: la realitat dels autònoms pel coronavirus

Una dotzena de testimonis expliquen que haver de fer front al pagament mensual afecta greument la seva economia familiar i posa en risc els negocis

Un espai de treball del 22@ a Barcelona
Un espai de treball del 22@ a Barcelona | ACN
26 de març del 2020
Actualitzat el 27 de març a les 12:44h
"Si no treballem, no hauríem de pagar". Qui parla és una taxista de Barcelona que prefereix que el seu nom no surti publicat. És asmàtica i ha deixat de conduir el taxi per por a contagiar-se del coronavirus. El seu marit també és taxista i col·lectiu de risc per una malaltia coronària i també ha deixat el taxi aparcat. Tot i això, aquest mes hauran de pagar 280 euros en concepte de quota d'autònoms cadascun. Aquest és un de la dotzena de testimonis amb qui ha contactat NacióDigital, que hauran de fer front al pagament tot i haver patit una davallada de l'activitat o, fins i tot, una pèrdua total dels ingressos.

Les crítiques també han arribat per part de personatges públics com els exdiputats de la CUP Antonio Baños i Mireia Boya, el fotoperiodista Jordi Borràs, l'escriptora Estel Solé o el codirector del programa La Competència a RAC 1, Òscar Andreu.