Fins a 300 noves places per al confinament de persones sense llar a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona obre aquest dimecres el pavelló 7 de la Fira de Barcelona i un equipament exclusiu per a dones

L'interior del pavelló
L'interior del pavelló | ACN
25 de març del 2020
Actualitzat a les 14:38h
L'Ajuntament de Barcelona obrirà aquest dimecres dos nous equipaments per permetre el confinament de les persones sense llar de la ciutat durant l'alerta sanitària pel coronavirus. D'una banda, el pavelló 7 de la Fira de Barcelona, oferirà 225 llits només per a homes, mentre que un altre espai al carrer Dos de Maig gestionat per Sant Joan de Déu i els serveis socials municipals pdorà acollir fins a 72 dones sensesotre.

A més, l'Ajuntament també habilitarà un tercer espai, aquest amb capacitat per a 30 persones, on s'hi traslladaran les persones vulnerables, principalment sensellar, que s'infectin de coronavirus.

En el cas del pavelló firal de Montjuïc, el consistori i la Creu Roja coordinaran el seu funcionament, després que la Unitat Militar d'Emergències (UME) s'hagi encarregat de la seva habilitació. "Vam conèixer de primera mà les necessitats per iniciar el muntatge de l'espai i diumenge un comboi de 61 militars va iniciar les tasques", ha explicat el comandant Luis Martínez. Fins a 23 militars de l'exèrcit de terra donaran suport al funcionament.

Hi treballaran 43 persones i l'Ajuntament ha assegurat que no hi entrarà cap persona contagiada de Covid-19. "Farem una revisió mèdica a l'entrada", ha explicat el coordinador de la Creu Roja a Barcelona, Javier Jaén.

L'espai té 6.000 metres quadrats de superfície i es preveu que la setmana que ve s'hi afegeixin 225 llits més. "Anirem ampliant en funció de les necessitats", ha assegurat la regidora de Salut, Gemma Tarafa. Hi haurà zones de descans, dutxa i menjador i s'hi faran activitats.

Jaén ha explicat que la informació sobre el nou espai s'està canalitzant a través dels treballadors de carrer i dels albergs perquè arribi als potencials usuaris de l'espai.

Tarafa ha insistit que l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana no han donat cap instrucció per multar persones sense sostre durant el confinament, tot i que entitats com Arrels han denunciat sancions

La regidora de Salut també ha assegurat que l'Ajuntament ja treballa amb la Generalitat per posar a disposició els espais de la ciutat necessaris en cas que calgui obrir hospitals de campanya adjacents als centres hospitalaris.



Arxivat a