Mor Carmen de Mairena

L'artista, que es va fer extremadament popular gràcies a la televisió, tenia 86 anys

Carmen de Mairena, en una imatge d'arxiu
Carmen de Mairena, en una imatge d'arxiu | Bertran Cazorla/ACN
NacióDigital
22 de març del 2020
Actualitzat a les 23:27h
Adeu a Carmen de Mairena. L'artista, una icona del transformisme a Barcelona, ha mort aquest diumenge als 86 anys, segons ha informat el seu compte oficial a Instagram. "Carmen se n'ha anat plena d'amor, mimada i cuidada per nosaltres, els seus éssers estimats més propers", ha afegit el compte.

Mairena (Barcelona, 1933) va obtenir una immensa popularitat ja en la seva maduresa, gràcies a la seva aparició en diversos programes de televisió. La seva fulgurant carrera televisiva es va iniciar a començaments de la dècada de 1990 al Força Barça d'Alfons Arús, i es va disparar poc després quan va passar a ser una presència regular a Crónicas Marcianas.

Molt abans d'això, l'artista havia protagonitzat una llarga carrera als escenaris barcelonins, com a tartista de varietats, en sales com l'Apolo o el Copacabana. A la dècada de 1970, en una època complexa per fer-ho, va adoptar definitivament la seva identitat de dona.

En aquest sentit, el seu compte oficial ret homenatge a la seva vessant de pionera: "Avui brilla una estrella més al firmament, l'estrella d'una dona lliure, forta, valenta i lluitadora, que ha estat i serà una icona LGTBI, donant visibilitat i lluitant pels drets del col·lectiu en èpoques molt dures i difícils".

 
Arxivat a