Torra porta a Europa la petició de confinament total de Catalunya

El president trasllada per carta a les institucions comunitàries la petició que ha fet a Pedro Sánchez

El president de la Generalitat, Quim Torra, a la Casa dels Canonges
El president de la Generalitat, Quim Torra, a la Casa dels Canonges | Govern
20 de març del 2020
Actualitzat a les 8:54h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta a les principals institucions europees per explicar la petició de confinament de Catalunya que ha traslladat des de fa una setmana a Pedro Sánchez. Torra ha anat enviant missatges al president del govern espanyol, però no ha obtingut resposta. Segons el dirigent independentista, la situació és d'extrema gravetat: "O seguim com fins ara, o la vida". "Cada dia que passa la nostra situació és més difícil", ha indicat Torra, que ha alertat que el sistema sanitari entrarà en "estrès màxim" el cap de setmana i pot "col·lapsar" la setmana vinent, en la línia del que va advertir ahir el Govern.

En les cartes, que ha desgranat durant una entrevista a Catalunya Ràdio, el president assegura que s'està seguint en tot moment el consell dels experts, i és per això que s'ha demanat el confinament total de Catalunya, una qüestió que ha tensat la relació entre la Generalitat i l'Estat. Torra s'ha queixat que el decret de l'estat d'alarma no va ser elaborat en col·laboració amb les comunitats autònomes, però ha donat per fet que serà a la reunió de presidents regionals amb Sánchez, que serà diumenge.

"Cal prendre decisions de manera urgent", ha apuntat el president de la Generalitat, que aquests dies està en contacte amb els directors dels hospitals. "La majoria ens diuen que tenen material de protecció pels propers tres dies. La gestió del material genera angoixa. Esperem que fins dilluns arribi un estoc massiu, i així en les properes setmanes no haguem de patir. I també ens preocupa molt el tema dels respiradors", ha indicat el dirigent independentista, en referència a la maquinària necessària per assistir la respiració dels pacients de coronavirus en estat més greu.
 

Carta de Quim Torra al president del Consell Europeu by naciodigital on Scribd