La Guàrdia Civil intervé per controlar la distribució de material sanitari destinat a Catalunya

El cos armat ha derivat proveïments cap a Madrid i està preguntant a moltes empreses pels estocs; el ministeri trasllada a la conselleria que "no consten" iniciatives d'aquest tipus

Un vehicle de la Guàrdia Civil.
Un vehicle de la Guàrdia Civil. | Adrià Costa
17 de març del 2020
Actualitzat el 19 de març a les 12:30h
Per fer front a la crisi del coronavirus, Pedro Sánchez ha pres el control dels poders autonòmics i també de les indústries, especialment de les del sector sanitari. Això no només vol dir investir d'autoritat els ministeris, sinó també la Guàrdia Civil i l'Exèrcit. I ja actuen. L'institut armat ja ha intervingut partides de material que havien d'abastir hospitals catalans i està al damunt d'empreses dedicades a fabricar-los per controlar-ne els estocs i la distribució.

Fonts del sector expliquen a NacióDigital el cas d'un hospital català que esperava material mèdic fabricat a Jaén, a Andalusia. L'encàrrec arribava amb retard i, quan la gerència del centre el va reclamar, el proveïdor li va indicar que el material s'havia hagut d'enviar a Madrid per ordres de l'institut armat, que havia assenyalat que a la capital de l'Estat hi havia més urgència. L'hospital català ha aconseguit el material per una altra banda.

Aquest dilluns mateix el compte de Twitter de la Guàrdia Civil va piular que "havia decomissat" a Jaén mascaretes per a portar-les a l'Hospital Sofia de Madrid.
 
Arxivat a