L'OMS situa Europa com l'epicentre de la pandèmia de coronavirus

El director general Tedros Ghebreyesus assegura que s'estan reportant més casos cada dia que els que es van informar a la Xina en el moment més àlgid del Covid-19

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'etíop Tedros Adhanom Ghebreyesus
El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'etíop Tedros Adhanom Ghebreyesus | Europa Press
13 de març del 2020
Actualitzat a les 17:47h
Europa, descontrolada per la pandèmia de coronavirus. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assenyalat el Vell Continent com l'epicentre de la crisi provocada pel Covid-19 i ha assegurat que s'estan informant de més morts i casos cada dia a Europa que a la Xina en el moment àlgid de l'epidèmia.

El director general de l'organització mundial, Tedros Ghebreyesus, ha valorat en roda de premsa l'estat de la pandèmia de coronavirus arreu del planeta. Hi ha més de 132.000 casos confirmats arreu del món, provinents de més de 123 països, segons les dades oficials de l'OMS a primera hora de la tarda d'aquest divendres. El focus principal, Europa, acumula més casos que tots els altres països combinats -exceptuant la Xina-.

Ghebreyesus demana als països que no poden contenir el virus que treballin per disminuïr la seva velocitat de transmissió "per a poder salvar més vides". "Aquestésun nou virusi una novamalaltia itotselspaïsoshan de compartirles sevesexperiències", ha assegurat el director general de l'OMS, que demana no fer viatges innecessaris i una responsabilitat per part de tota la població mundial.