Dia 1 del confinament a Igualada: controls estrictes i carrers buits

Només pot accedir a la zona personal d'emergència i vehicles amb aliments i productes de primera necessitat

Controls als accessos d'Igualada
Controls als accessos d'Igualada | ACN
13 de març del 2020
Actualitzat a les 12:49h
Les mesures dràstiques que dies enrere es van aplicar a la Llombardia, el nord d'Itàlia, arriben a Catalunya. En concret, a la Cònca d'Òdena. El Govern ha ordenat el confinament d'Igualada i rodalies per intentar frenar els contagis de coronavirus. L'objectiu és clar: intentar tallar les cadenes de transmissió en un focus que concentra 58 persones infectades -36 d'elles professionals sanitaris- i tres morts confirmats. 

Els Mossos d'Esquadra estan realitzant controls estrictes als accessos d'Igualada el primer. Només poden accedir als municipis afectats, Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui, i Vilanova del Camí, personal d'emergència i vehicles amb aliments i productes de primera necessitat. Això provoca cues a les entrades, ja que la policia atura, un a un, tots els vehicles i identifiquen els que accedeixen.

Aquest matí encara hi ha alguns vehicles que intenten sortir, però a la majoria no se'ls permet i se'ls obliga a retrocedir enrere. El confinament ha començat aquesta mitjanit com a mesura extraordinària degut a la situació que es viu a Igualada i els seus entorns.

La Gemma és fornera de Jorba i és una de les persones que ha pogut entrar després d'identificar-se i demostrar que volia accedir a Igualada per portar pa a les botigues. També en Dídac ha pogut accedir, però només fins al primer polígon d'Igualada. És taxista i portava una veïna de la capital de l'Anoia a casa, però la policia només l'ha deixat entrar fins al polígon i allà ha hagut de deixar la dona, que ha hagut d'anar caminant fins a casa seva. Després, el taxista ha pogut sortir. "Jo no em vull quedar aquí dues setmanes", ha explicat.

D'altres, sense assabentar-se del confinament, han provat d'entrar a Igualada per anar a comprar, però la policia no els ha deixat i els ha fet fer marxa enrere.

"La gent a dins està preocupada. La cosa està fotuda"

L'Ivan ha sortit d'Igualada després de portar material mèdic a l'hospital, l'epicentre del focus. En declaracions a l'ACN, ha assegurat que dins d'Igualada "la cosa està fotuda". "La gent està preocupada, dins de l'hospital tothom porta mascareta i la gent pateix", ha lamentat.

Els carrers dels municipis confinats estan pràcticament buits, segons explicen alguns dels seus habitants a les xarxes socials.