VÍDEO Cues quilomètriques als controls de sortida dels Mossos dels pobles confinats de l'Anoia

L'ordre de confinament decretada pel Govern s'aplica a partir de les dotze de la nit

Control dels Mossos a la sortida d'Igualada, aquesta nit
Control dels Mossos a la sortida d'Igualada, aquesta nit | ACN
13 de març del 2020
Actualitzat a les 7:31h

Els controls de sortida i entrada que els Mossos d'Esquadra fan a l'entorn dels pobles confinats de l'Anoia han generat cues quilomètriques aquest dijous a la nit. El Govern ha decretat ordre que ningú pugui sortir d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena a partir de la mitjanit.

Des del moment que s'ha anunciat la mesura hi ha començat a haver un increment de les sortides, principalment de gent que no habita en aquests municipis i que volia sortir-ne per tornar a casa. L'acumulació de vehicles, però, ha creat un cert col·lapse a l'entorn de les vies principals de sortida de les poblacions, que en algun cas ha fet que les cues fossin de fins a una hora.

Cal recordar que el Govern ha ordenat el confinament dels veïns d'aquests quatre municipis per intentar contenir el brot de coronavirus que hi ha a la zona, amb 58 casos confirmats segons l'últim balanç de Salut. Fins a la mitjanit, es restringiran els moviments a la zona de manera que els Mossos d'Esquadra deixaran sortir als ciutadans que no tinguin el seu domicili en aquests municipis. A partir de les 00.00 hores, les excepcions per sortir de la zona seran els vehicles d'emergències i altres de caràcter essencial.

Les mesures dràstiques que dies enrere es van aplicar a la Llombardia, el nord d'Itàlia, ja han arribat a Catalunya. En concret, a la Cònca d'Òdena. El Govern ha ordenat el confinament d'Igualada i rodalies per intentar frenar els contagis de coronavirus. L'objectiu és clar: intentar tallar les cadenes de transmissió en un focus que concentra 58 persones infectades -36 d'elles professionals sanitaris- i tres morts confirmats. Més enllà de l'emergència en aquesta zona, aquest divendres tancaran ja totes les escoles, instituts i universitats de Catalunya, decisió que afecta 1,8 milions d'alumnes.