L'alarma social pel coronavirus arriba als supermercats: «Estem venent el doble del que és habitual»

Des dels diversos establiments comercials es demana a la ciutadania que estigui tranquil·la, ja que cada dia es reposen els productes esgotats a les prestatgeries

La carn, un dels aliments que més s'està comprant
La carn, un dels aliments que més s'està comprant | AFT
12 de març del 2020
Actualitzat a les 14:48h
Carros plens fins dalt, llargues cues per pagar i prestatgeries buides. Així és com es troben, molts supermercats de Manresa (i de Catalunya), aquests darrers dies, després que les alarmes per un contagi massiu de coronavirus s'hagin activat arreu del territori. "El que més compra la gent són productes de primera necessitat com pasta, arròs, carn, llet i conserves", asseguren des del Mercadona, tot afegint que "sobretot aquests tres últims dies estem venent el doble del que és habitual", una xifra "igual o superior a la que registrem durant les festes de Nadal".

Una situació semblant estan vivint els establiments comercials del bagenc Grup Llobet: "Sembla que la gent està aprovisionant més del compte", assenyala el director general, Ignasi Llobet, que també destaca la gran demanda de desinfectants de mans i lleixiu. De fet, gran part de les prestatgeries on hi ha l'alcohol i l'aigua oxigenada, estan totalment buides, en els hipermercats de la capital del Bages: "la gent no en para de demanar", diuen.
 

La prestatgeria on hi ha l'alcohol i l'aigua oxigenada, totalment buida Foto: AFT


Davant d'aquesta mena de psicosi col·lectiva, les cadenes de supermercats demanen tranquil·litat a la ciutadania: "els proveïdors segueixen repartint amb normalitat, i els prestatges es reposen cada dia amb nous productes", expliquen. 
 

L'arròs, la pasta i les conserves també estan entre els productes que més compra la ciutadania Foto: AFT