VÍDEO Turull surt de Lledoners per treballar en un bufet d'advocats de Terrassa

L'exconseller podrà sortir de la presó dotze hores al dia de dilluns a divendres en aplicació de l'article 100.2

Jordi Turull, a la sortida de la presó
Jordi Turull, a la sortida de la presó | @mjorditurull
10 de març del 2020
Actualitzat a les 11:34h

Tots els presos polítics ja han sortit a treballar, fer voluntariat o cuidar persones d'edat avançada en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. L'últim ha estat Jordi Turull, que ha sortit de Lledoners a primer hora del matí per anar a treballar al bufet Badia Advocats, de Terrassa. L'exconseller podrà estar fora del centre dotze hores al dia de dilluns a divendres, però hi ha de tornar a dormir. Ahir mateix, Josep Rull també va sortir de la presó per treballar al departament legal de Mútua de Terrassa. 

Turull ha sortit una mica abans d'un quart de nou en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, tal i com va acordar la setmana passada la Junta de Tractament de la presó. L'han recollit la seva dona i la seva filla. Tots tres han sortit caminant i s'han dirigit a l'aparcament, on han agafat el cotxe en direcció a Terrassa. 

Turull ha anunciat la seva sortida amb aquest tuit:L'article 100.2, previst a la normativa penitenciària, permet combinar elements del segon i tercer grau. A la pràctica, facilita que els presos puguin sortir dels centres penitenciaris durant unes hores al dia. No és un benefici ni suposa la llibertat dels presos, com s'encarreguen de remarcar les defenses dels líders independentistes empresonats, sinó que és una manera de complir les penes d'entre nou i tretze anys imposades pel Tribunal Suprem.

Cada any a Catalunya hi ha més de 400 interns a qui se'ls aplica aquest article i, en el cas dels líders independentistes, s'ha mostrat com la via més àgil per sortir de la presó. Malgrat les reticències de la Fiscalia, que fins ara està presentant recurs a totes les opcions que facin més digeribles les penes de presó, els jutjat de vigilància penitenciària ha avalat, fins ara, l'aplicació de l'article 100.2 en els casos de Jordi Cuixart i Dolors Bassa.