Turull també treballarà a Terrassa

L'exconseller s'incorporarà aquest dimarts al despatx Badia Advocats i tindrà dotze hores de permís fora de la presó

Jordi Turull, a la comissió del 155
Jordi Turull, a la comissió del 155 | Adrià Costa
09 de març del 2020
Actualitzat a les 12:29h
Jordi Turull s'incorporarà a treballar al despatx Badia Advocats de Terrassa. Ho farà com especialista de dret públic i la seva incorporació serà aquest dimarts 10 de març al matí, segons ha pogut confirmar NacióDigital. L'exconseller de Presidència és l'últim dels líders independentistes a accedir a l'article 100.2 del règim penitenciari, que els permet estar fora de la presó durant dotze hores al dia cinc dies a la setmana (de dilluns a divendres). 

Turull és el segon pres polític que treballarà a Terrassa després que aquest dilluns 9 de març s'ha incorporat als serveis jurídics de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa l'exconseller terrassenc de Territori i Sostenibilitat Josep Rull. Ho ha fet enmig d'una gran expectació de ciutadans que han volgut donar-li la benvinguda. 

L'article 100.2 està previst en el reglament penitenciari i hi accedeixen uns 400 interns cada any tot i que en el cas dels líders independentistes fins ara ha comptat amb l'oposició de la Fiscalia però ha estat avalat, en el cas de Jordi Cuixart, pel jutjat de vigilància penitenciària. 

Ha estat aplicat a tots els presos independentistes, un cop han estat classificats en segons grau penitenciari. Aquest article és d'aplicació immediata però ha de rebre l'aval del jutjat de vigilància penitenciària i, en última instància, de l'Audiència Provincial. Fins que no es pronunciï, els presos podran anar sortint de la presó unes hores al dia per treballar, fer tasques de voluntariat o cuidar familiars en edat avançada.

Paral·lelament, els presos han començat a presentar els recursos d'empara al Tribunal Constitucional contra la sentència de l'1-O, que els condemna a entre nou i tretze anys de presó pels delictes de sedició i malversació. Els primers en presentar-lo, dimecres passat, van ser Rull, Turull i Jordi Sànchez, que van denunciar vulneracions de drets durant tot el procediment i van exigir que es deixi en suspens la sentènca mentre el Constitucional aborda el recurs, un tràmit que pot durar anys. Jordi Cuixart també l'ha presentat. La seva defensa ho va anunciar en un acte a Madrid on també va denunciar vulneracions de drets fonamentals, com ara el dret a reunió.