Joan Carles, Corinna, Aràbia: un triangle explosiu per a la monarquia

Les investigacions judicials per corrupció -amb un fil que passa per Riad- encerclen el rei emèrit i socarrimen l'autoritat de la Corona

l rei emèrit espanyol Joan Carles I i Corinna
l rei emèrit espanyol Joan Carles I i Corinna
09 de març del 2020
Actualitzat el 10 de març a les 14:19h
Fa tot just un any i mig, l'Audiència Nacional va arxivar el cas dels àudios de Corinna zu Sayn-Wittgenstein, examiga íntima de Joan Carles de Borbó. En aquell moment, va semblar que el rei emèrit s'escapolia de l'allau d'escàndols que l'encerclaven. Però la setmana es va conèixer que la fiscalia suïssa investigava el recorregut de 100 milions de dòlars que haurien anat a parar a l'exmonarca i a la seva antiga amiga, amb qui ara està enfrontat. 

Corinna ha denunciat suposades amanaces del servei secret espanyol contra ella, amb l'objectiu que no desvetlli secrets d'Estat. Mentrestant, la Fiscalia Anticorrupció continua la seva investigació sobre suposats pagaments irregulars entorn l'adjudicació del projecte d'AVE al desert saudita. Tot una maranya de vinculacions sospitoses envolta el rei emèrit, que veu en la seva tardor vital com se li acumulen els afers. Aquí teniu un retrat d'alguns dels personatges més destacats d'aquesta història en què es barregen les conspiracions madrilenyes, les relacions sentimentals i les intrigues al desert.  

Arxivat a