TV3 no té previst reobrir la delegació de la Catalunya Nord

La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, assegura que la cobertura informativa està garantida des de Girona

06 de març del 2020
Actualitzat a les 11:39h
Els estudis de TV3
Els estudis de TV3 | ACN
TV3 no preveu reobrir la delegació de la Catalunya Nord que va desmantellar el 2013. En resposta a la intervenció del diputat d'ERC, Jose Rodríguez, la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, ha assegurat a la comissió parlamentària que la cobertura informativa està "garantida" des de Girona.

"Hi ha el mateix temps de desplaçament des de Girona a Ripoll que a Perpinyà", ha argumentat tot defensant que TV3 es va veure obligada a "racionalitzar" els seus recursos en plena crisi. "No va ser una renúncia informativa, sinó una necessitat d'adaptar-nos als recursos de què disposàvem", ha afegit. 

La delegació de la Catalunya Nord -inaugurada el 2005- va quedar desmantellada el 2013 coincidint amb el tancament d'altres corresponsalies com les de les Terres de l'Ebre i el Pirineu. La CCMA llavors va rescindir els contractes que tenia amb diverses productores.

L'anunci del tancament de la delegació de TV3 a Perpinyà va provocar una onada de protestes per part de professionals i agents polítics i socials. ERC i la federació en defensa de la llengua i la cultura catalanes van publicar un comunicat crític amb la decisió signat per nombroses entitats.