Realitat augmentada als autobusos turístics: el 5G revoluciona el servei a Barcelona

El grup Mediapro, Telefónica i TMB han desenvolupat un projecte que permet als usuaris visualitzar una pantalla tàctil que retransmet continguts interactius i geolocalitzats

Pantalla de realitat augmentada situada a l'interior de l'autobús turístic
Pantalla de realitat augmentada situada a l'interior de l'autobús turístic | ACN
NacióDigital
04 de març del 2020
Actualitzat a les 21:34h
El grup Mediapro, Telefónica i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han desenvolupat el primer projecte de realitat augmentada 5G que permet als passatgers d'un autobús turístic visualitzar continguts immersius en una pantalla transparent interactiva situada a la part davantera del vehicle.

Les imatges geolocalitzades s'emeten de manera superposada al paisatge o als monuments que observen els passatgers mentre realitzen el tour. La tecnologia 5G permet que el contingut es projecti just en el moment en què l'autobús turístic passa pel punt del qual s'està donant informació.

El projecte neix amb l'objectiu de millorar l'experiència del turista i complementar amb l'ús de realitat augmentada les tradicionals rutes per la ciutat, més enllà de l'audioguia. El contingut emès a la pantalla interactiva explica la història de Barcelona i alguns trets culturals de cada zona de la ruta que fa el vehicle.
Arxivat a